Yoga Coaching

Yoga wordt steeds populairder. Eigenlijk is dat niet zo gek, aangezien de meeste yoga beoefenaars yoga beschrijven als een manier om dichter bij jezelf te komen. Iedereen die wel eens yoga heeft gedaan weet dat je na een goede yogales met een compleet andere energie naar buiten loopt als die waarmee je binnenkwam. En het is niet ongewoon dat er in een yogales iemand in huilen uitbarst. Yoga is een prachtig middel om te voelen, en daarmee verbinding met je hart te maken.

Coaching is een gestructureerd proces, waarbij degene die gecoacht wordt een bepaald doel voor ogen heeft wat hij of zij graag anders zou willen. Door middel van gesprekken en oefeningen wordt dit doel bereikt. Door het gebruik van woorden kunnen nieuwe gedachten worden gevormd. Coaching wordt gebruikt om verandering te bewerkstelligen.

Denken & Voelen

Met Yoga Coaching brengen we rationeel denken en intuïtief voelen samen. Afhankelijk van jouw behoefte en vraag zal een deel van de sessie uit een coaching gesprek bestaan en een deel van de sessie uit (yoga) oefeningen. Verandering vergt zoveel voelen, de woorden die je gebruikt zijn slechts ondersteunend. Je voorstellen wat je wilt is minstens zo belangrijk als de kennis die je hebt opgedaan. In onze sessies gebruiken we beiden elementen ter ondersteuning van jouw proces.

Heb je wel eens ervaren dat je ‘zomaar’ weet wat je moet doen? Of dat je ergens een nachtje over hebt geslapen en dingen dan bekijkt vanuit een ander perspectief?  Andersom kan je lichaam soms ook signalen geven dat er iets speelt in je hoofd, bijvoorbeeld als er spanning op een bepaalde plek in je lichaam zit. Het is zo gaaf wat je lichaam je allemaal kan vertellen! Yoga Coaching leert je gebruik maken van deze wijsheid die je al van binnen hebt. Het is een kwestie van leren luisteren!

Voor wie?

Voor vrouwen die op zoek zijn naar een manier om uit hun hoofd te komen en in hun lijf, zodat ze leren doorvoelen en de weg vinden naar zichzelf.

Vragen waar je mee zit zijn bijvoorbeeld:

  • Je wilt beter met stress leren omgaan, je kan de dingen moeilijk los laten of ervaart angst. Ook als je herstelt van een burn-out kan yoga coaching ondersteunend zijn.
  • Je hebt moeite met het combineren van verschillende rollen, bijvoorbeeld het werkgeverschap en moeder zijn en merkt dat het uiteindelijk ten koste gaat van tijd voor jezelf. Je vindt het lastig om om te gaan met verwachtingen van anderen.
  • Je bent op zoek naar meer zelfvertrouwen en zelf acceptatie en zou graag wat meer ruimte innemen.
  • Je wil werken aan zingevingsvragen, zoals ‘wat wil ik met mijn leven’ of ‘wat is nu eigenlijk mijn passie’. Ook voor loopbaan vraagstukken kan yoga ondersteunend zijn.
  • Je blijft tegen hetzelfde probleem aan lopen en in dezelfde patronen vast zitten. Misschien heb je al vaker met een coach gesproken, maar je krijgt het gevoel dat praten niet de oplossing is.
  • Je vindt het soms lastig om onder woorden te brengen wat je voelt, maar je wilt wel graag met jezelf aan de slag. Je zoekt naar een alternatieve manier om levensgebeurtenissen te verwerken.

Maar wat nou als…

We samen kunnen werken aan luisteren naar wat jouw lichaam zegt. Meer zorgen voor jezelf, ontspanning voelen en emoties doorvoelen. Keuzes maken vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd. Wat nou als ik je beloof dat jij straks zelf kan sturen op het resultaat?

Hi, ik ben Nina!

Coach en trainer bij Empowered by Nina. Ik help vrouwen om weer meer in verbinding te komen staan met zichzelf, zodat jij met meer zelfvertrouwen in het (werkende) leven staat. Dat doe ik door middel van coaching, maar ook in groepsverband.  

Maar in verbinding staan met jezelf is ook voor mij niet altijd vanzelfsprekend geweest. Als iemand die graag verantwoordelijkheid neemt en gevoelig is voor haar omgeving, was het ook voor mij niet altijd makkelijk om mijn eigen gevoel te blijven volgen.

Naast mijn werk als coach, werk ik al 10 jaar in het bedrijfsleven waarvan het grootste gedeelte van die tijd als consultant/ adviseur. Enorm leuk, omdat ik elke keer bij nieuwe bedrijven aan de slag mag, nieuwe mensen kan ontmoeten en veel waarde kan toevoegen. Maar dat had ook een keerzijde. Mijn drive naar kwaliteit en ambitie zorgden ervoor dat ik steeds meer in mijn hoofd ging leven in plaats van in mijn hart.

En in 2016 realiseerde ik me dat ik niet langer op deze manier wilde werken. Ik besloot het roer om te gooien en mijn hart een evenredige plek te geven in mijn (werkende) leven in plaats van hoofdzakelijk mijn hoofd. En dat heeft me meer gebracht dan ooit gedacht!

Ik krijg meer positieve reacties van de mensen met wie ik samenwerk, ik ervaar meer vrijheid in mijn werk om mijn eigen agenda te bepalen, ik werk efficiënter en krijg meer voor elkaar in minder tijd. Naast mijn rationele vermogens en cognitieve vaardigheden zet ik mijn intuïtie in en vertrouw ik op mijn talenten. En dat wil ik ook voor jou!

Begin vandaag nog

Plan een Mini Coaching

Plan een gratis mini coaching van drie kwartier als wij elkaar niet eerder hebben ontmoet. In dit gesprek kan jij je vragen stellen en geef ik je een aantal tips om mee aan de slag te gaan. Het gesprek verplicht je nergens toe en is vooral bedoeld om jou te inspireren.

Wat kan je van mij verwachten?

Eerst vindt er een (kosteloos) kennismakingsgesprek plaats, een Mini Coaching. Hierin maken we kennis met elkaar en bespreken we de vraag die je hebt. Tijdens het traject hebben we ongeveer om de drie of vier weken een sessie van anderhalf uur en krijg je daarnaast oefeningen mee voor thuis. Er zit wat tijd tussen de gesprekken, zodat je ook echt aan de slag kan en in minder sessies hetzelfde resultaat kan bereiken. Wat we precies gaan doen is afhankelijk van jouw vraag, maar ook van waar jij je prettig bij voelt en misschien al ervaring mee hebt. Voorbeelden waar je aan kan denken zijn:

  • Ontdekken en structureren. In onze gesprekken verkennen we de ‘hoofd’-kant van jouw probleem. We gebruiken de ratio waar deze het beste in is, het oplossen van problemen en doelgericht werken. Ook krijg je opdrachten mee voor thuis.
  • Voelen en ervaren. In het yoga gedeelte van onze sessies werken we met asanas (yoga houdingen), ademhalingstechnieken en meditatie. Ook krijg je oefeningen mee die je thuis kan uitvoeren.
  • Wensen en dromen. Samen kijken we welke ondersteuning je nog nodig hebt om je wensen uit te laten komen. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld technieken voor manifestatie, visualisatie en affirmaties.

Heb je een vraag?

Uit hoeveel sessies bestaat een traject?

Van tevoren maak ik een inschatting van hoeveel sessies we ongeveer nodig hebben om jouw doel te bereiken. Halverwege evalueren we kort of we nog op de goede weg zitten en aan het einde hebben we een afrondend gesprek om te kijken of je nog iets nodig hebt om jouw doelen te bereiken. Een traject duurt meestal ongeveer 6 sessies.

Waar vindt de coaching plaats?

Coachen doe ik in Amsterdam of Utrecht, bij jou thuis of wandelend, of online.

In verband met de huidige ontwikkelingen rondom COVID is het mogelijk om de sessie in te korten en alleen het gespreksgedeelte samen te doen. De bijbehorende oefeningen krijg je dan op video. 

Hoeveel tijd zit er tussen de sessies?

Er zitten ongeveer 3 weken tussen de sessies. Dit geeft jou de tijd om aan de slag te gaan met de opdrachten en de stappen die we samen zetten in de praktijk toe te passen. Een coach traject is altijd op maat gemaakt voor jou, dus in overleg kunnen we hiervan afwijken.

Hoeveel tijd kost het me buiten de sessies om?

Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de coach vraag die jij bij mij neerlegt, maar over het algemeen geef ik je oefeningen mee die je in een kwartiertje per dag kan doen. Aanvullend daarop zal je verdiepende opdrachten krijgen waar je iets langer de tijd voor nodig hebt, ongeveer 1 uur per week.

Is dit iets voor jou?

Plan nu meteen een gratis Mini Coaching

Plan een gratis mini coaching van drie kwartier als wij elkaar niet eerder hebben ontmoet. In dit gesprek kan jij je vragen stellen en geef ik je een aantal tips om mee aan de slag te gaan. Het gesprek verplicht je nergens toe en is vooral bedoeld om jou te inspireren.

Resultaten coaching

Nog twijfels of andere vragen?  Laat dan je gegevens achter en dan neem ik contact met je op, zodat we samen kunnen kijken of dit bij je past.