Over mij

Waar ik in geloof? Leef vanuit je kracht door de verbinding te maken tussen hart en hoofd. En ik geloof dat iedereen dat kan, als je maar leert om te luisteren. Soms vergeten we hoeveel wijsheid er al van binnen is, omdat we afgeleid worden door de omgeving om ons heen en vertrouwen op zaken die gepresenteerd worden als feiten. Met behulp van alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan de afgelopen jaren, zet ik je graag weer in jouw kracht!

“Stel je voor dat je gewoon kan zijn zoals je bent; zonder laagjes. Zou dat niet enorm bevrijdend zijn?”

Mijn eigen proces was een proces van vallen en opstaan. Al vrij snel kwam ik erachter dat alleen praten met een coach, hoe waardevol ook, niet het enige was dat ik nodig had. Praten is geweldig om je gedachten te ordenen, maar om bij mezelf te komen moest ik ook met mijn gevoel aan de slag. Ik ging op zoek naar andere mogelijkheden en langzaam realiseerde ik me dat we in onze cultuur, onze geschiedenis, zoveel natuurwijsheid hebben laten verdwijnen. Yoga, dat ik al jaren beoefen, gaf me dat inkijkje wel. Zeker toen ik me meer in de achterliggende principes ging verdiepen. Met een combinatie van wetenschap (mijn nuchtere kant) en heel veel uitproberen kwam ik langzaam bij wat ik zocht. Mijn onrust verdween en ik weet dat ik altijd op mezelf kan bouwen. Ben ik nu perfect? Nooit meer onzeker of gestresst? Natuurlijk niet, ik leer nog elke dag. Maar ik kan je wel beloven dat ik helemaal mezelf ben.

“Ik zeg niet dat er iets mis is met rationeel denken. Alleen zou het in balans moeten staan met luisteren naar je gevoel.”

Het is 2016 en ik werk bij een bank op de Zuidas. We hebben een “hei-dag”, een dag waarop we reflecteren met ons team onder begeleiding van een teamcoach. We hebben het over hoe het is op de werkvloer. Wat ik zelf al voelde wordt bevestigd, het gaat hier niet goed. Ik zie dat mijn collega’s het contact kwijt zijn geraakt met waar ze voor staan en wie ze zijn en kan alleen maar constateren: ik ben dat ook.

“Stel je voor dat je gewoon kan zijn zoals je bent; zonder laagjes. Zou dat niet enorm bevrijdend zijn?”

Mijn eigen proces was een proces van vallen en opstaan. Al vrij snel kwam ik erachter dat alleen praten met een coach, hoe waardevol ook, niet het enige was dat ik nodig had. Praten is geweldig om je gedachten te ordenen, maar om bij mezelf te komen moest ik ook met mijn gevoel aan de slag. Ik ging op zoek naar andere mogelijkheden en langzaam realiseerde ik me dat we in onze cultuur, onze geschiedenis, zoveel natuurwijsheid hebben laten verdwijnen. Yoga, dat ik al jaren beoefen, gaf me dat inkijkje wel. Zeker toen ik me meer in de achterliggende principes ging verdiepen. Met een combinatie van wetenschap (mijn nuchtere kant) en heel veel uitproberen kwam ik langzaam bij wat ik zocht. Mijn onrust verdween en ik weet dat ik altijd op mezelf kan bouwen. Ben ik nu perfect? Nooit meer onzeker of gestresst? Natuurlijk niet, ik leer nog elke dag. Maar ik kan je wel beloven dat ik helemaal mezelf ben.

“Ik zeg niet dat er iets mis is met rationeel denken. Alleen zou het in balans moeten staan met luisteren naar je gevoel.”

Het is 2016 en ik werk bij een bank op de Zuidas. We hebben een “hei-dag”, een dag waarop we reflecteren met ons team onder begeleiding van een teamcoach. We hebben het over hoe het is op de werkvloer. Wat ik zelf al voelde wordt bevestigd, het gaat hier niet goed. Ik zie dat mijn collega’s het contact kwijt zijn geraakt met waar ze voor staan en wie ze zijn en kan alleen maar constateren: ik ben dat ook.

"Op die dag realiseerde ik me voor het eerst dat er niet iets mis was met mij, maar dat ik iets miste in mijn omgeving en de manier waarop we met elkaar omgingen. Het enige dat ik verkeerd deed was vertrouwen op die omgeving, in plaats van op mezelf."

Een lastig team en een moeilijke omgeving komen helaas veel vaker voor. In de jaren voor en na 2016 heb ik vele mensen ontmoet die niet meer in contact staan met zichzelf en hun lichaam, hele teams die hierdoor minder goed functioneren. Ik bevond me in situaties die nog surrealistischer waren dan deze. En geloof me, als consultant en adviseur heb ik veel teams en bedrijven van binnen gezien. Het resultaat hiervan is dat mensen vastzitten in hun hoofd, veel stress hebben, het even allemaal niet meer weten en moeite hebben met levensvragen en grote beslissingen. Burn-out percentages zijn hoger dan ooit en ik geloof echt dat dat anders kan.   

Niet lang na die hei-dag ben ik mijn eigen onderneming gestart, die nog steeds bestaat. Als externe krijg ik de ruimte om met afstand te adviseren en nog belangrijker, ik kan mijn eigen waarden bepalen en organisaties meegeven waar ik in geloof.

“Die verstandige keuze? Sure, dat is je beste vriend. Maar je laat je vrienden toch niet bepalen hoe jij je leven leeft? Je luistert naar ze en neemt mee waar je wat aan hebt.”

Ik vind niets fascinerender dan andere mensen en dat ik ooit zou gaan coachen was altijd wel duidelijk. Al vanaf mijn studententijd speel ik met een idee om een praktijk te starten en ook in mijn werk heb ik vaak collega’s gecoacht. Maar ik wist ook dat ik het op mijn eigen manier moest doen en die ingang vond ik pas toen ik me meer in yoga ging verdiepen. En opeens was het zo logisch, het moest de combinatie worden van yoga & coaching. De oefeningen die ik doe en de gesprekken die ik voer zijn dan ook altijd een combinatie van bestaande coaching methoden en methoden die ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld op basis van ervaring. Je kan hier meer over lezen op de pagina’s over Empower Coaching en Yoga Coaching.

“Mijn missie? Voor anderen degene zijn die ik zo hard nodig had. Iemand die je helpt met weer bij jezelf te komen.”

En verder? Ik ben getrouwd met Stijn en samen hebben we drie dochters: Zoë, Mara en Sophie. Stijn had ook al een zoon, Daan, dus wij hebben een heeeele grote eettafel. Inmiddels zijn we uit mijn geliefde Amsterdam verhuisd, naar een dorp dat tegen Amsterdam aanligt: Abcoude. Voor ons de perfecte combinatie, want zoals Tim Voors zo mooi schreef: “De stad is voor inademen en de natuur is om uit te ademen. Je hebt ze allebei nodig.”

Opleiding

  • 200-hour Yoga Teacher Training | Brett Larkin Uplifted Yoga
  • Coaching tools | Performance Coaching
  • Chakra Healing | Anodea Judith
  • Yoga Pre-teacher training (50 uur) | Johan Noorloos Teacher Training
  • Reiki Master | Marije Natural Flow Coaching

Naast bovenstaande opleidingen heb ik mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid (Vrije Universiteit van Amsterdam) en mijn master Law & Economics (Universiteit Utrecht) behaald en verschillende in-house trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, managen en coaching.